Advance-Paris-A10-Classic-voorzijde-800
Advance-Paris-A10-Classic-voorzijde-800
a10
a10
Advance-Paris-A10-Classic-Test-Rohrenverstarker-mit-DAC-Phono
Advance-Paris-A10-Classic-Test-Rohrenverstarker-mit-DAC-Phono
advance paris a10
advance paris a10
ADVANCE_logo_COMPLET_CMJN
ADVANCE_logo_COMPLET_CMJN

Regelmatig zullen we op deze pagina een merk of product in de schijnwerpers zetten.

Deze keer is dit de A10 versterker van ADVANCE PARISVanaf de eerste klanken verbaast ons deze versterker al, wat een fantastische geluidskwaliteit zet deze versterker neer!
Zelfs de meest lastig aan te sturen speakers houd deze A10 onder controle.
Een versterker met een prachtige (vintage) look voor een scherpe prijs!


Een klassieker:
Sinds de oprichting van Advance heeft een geïntegreerde versterker in deze prijsklasse altijd een hoofdrol vertolkt. Altijd bijzonder en voorzien van de modernste features waren en zijn tot op de dag van vandaag de kenmerken. De nieuwste telg, de A10 Classic, heeft alles in huis om zelfs zijn succesvolle voorgangers in de schaduw te stellen.


Een audiofiel versterkergedeelte:
Voor het eerst worden in het voorversterker gedeelte vacuümbuizen ingezet om het audiofiele karakter van dit apparaat te onderstrepen. Voor de eindversterker wordt niet gekozen voor buizen, omdat Advance kiest voor voldoende kracht, dynamiek en betrouwbaarheid. De Advance Paris A10 Classic levert 2 x 130W (8 Ohm), 2 x 190W (4 Ohm) en 2 x 250W (2,66 Om). Een ander onderscheidend kenmerk van de versterkers van Advance is de High Bias-schakeling, waardoor de versterker lagere vermogens zal versterken als een Klasse A versterker (schakelbaar). Afhankelijk van het type luidspreker kan zo de optimale versterkerinstelling worden gekozen. Voor moeilijk aanstuurbare luidsprekers is High-Bias (Klasse A) vaak niet de ideale optie, maar luidsprekers met een behoorlijk hoog rendement kunnen juist gebaat zijn met de High-Bias instelling. Erg leuk om mee te experimenteren. De verschillen kunnen klein, maar ook verrassend groot zijn.


De D/A converter:
Top apparaten kunnen heden ten dage alleen top zijn als ze een uitstekende D/A converter (DAC) aan boord hebben. Advance is een pionier op het gebied van integratie van dac’s en zet deze traditie voort. In de A10 Classic wordt gebruik gemaakt een 32bit.768kHz  dac. Via de asynchrone USB–B ingang, voorzien met de nieuwste XMOS chip (xCore 200-XU208-256-TQ64), kunnen Hi-Res muziekbestanden zoals DSD84, DSD128 en DSD256, zowel directe DSD- als DSD over PCM (DoP)-modi, worden afgespeeld.


Plenty aansluitmogelijkheden:
Aan aansluitmogelijkheden kan geen gebrek ontstaan. Ruim voldoende analoge en digitale ingangen staan ter beschikking. Daarnaast ook nog USB-A, USB-B en voor beeldbronnen ook nog HDMI-ARC (voor TV geluid) en HDMI–Audio. Deze laatste kan gebruikt worden voor Blu-ray spelers die een separate HDMI-audio uitgang hebben of onttrekt aan het aangeboden signaal (bijv. een gameconsole) via HDMI het audiosignaal en converteert dit via de interne D/A-converter tot een analoog signaal dat wordt aangeboden aan de versterker. Voor de vinyl liefhebbers is er zeer uitgebreide Phono ingang voor MM met instelbare ingangscapaciteit van 100, 200 of 300pF.


Prachtige bluetooth oplossing:
Advance is sinds de opkomst van de Bluetooth aptX standaard een specialist op dit gebied. De A10 Classic is voorzien van een digitale ingang voor een optionele Advance X-FTB01 of X-FTB02 Bluetooth ontvanger. In tegenstelling tot veel andere Bluetooth ontvangers, die zijn uitgerust met een relatief eenvoudige ingebouwde DAC, maakt de X-FTB.. een directe verbinding (Direct Path) met de hoogwaardige DAC in de versterker zelf.


Bediening:
De A10 Classic onderscheidt zich ook door de praktische éénknopsbediening, waarmee onder andere volume, ingangskeuze, toonregeling voor lage en hoge tonen (met ByPass!), balans en andere instellingen ingesteld kunnen worden. Een IR-systeemafstandsbediening wordt meegeleverd.


Onze prijs € 1795,-


Er is nu zelfs ook nog een krachtiger model verkrijgbaar (type A12) met een vermogen van maar liefst 2 x 280 watt!  € 2695,-

Heeft U liever ook een streamer en cd speler geïntegreerd, kijk dan eens naar het model Myconnect 250, deze is wat versterker betreft vergelijkbaar met de A10, maar dan met extra mogelijkheden. 


Meer informatie vind U hier