Nieuw bij Echo Audio:

Q-Acoustics Concept 500

Soms komen er luidsprekers op de markt die gelijk opvallen. De Q-Acoustics Concept 500 is er zo een. Q-Acoustics is een Brits merk dat budgetvriendelijke hifi maakt en dat niet onverdienstelijk doet. Zo hebben ze al meer eervolle benoemingen gehad, onder meer van WhatHifi. De Britse fabrikant wil ook in het hogere segment indruk gaan maken en doet dat o.a. met de Concept 500. Ze worden uitgebracht in twee uitvoeringen: wit met licht fineren hout en zwart met een wat donkerder fineer. De luidsprekers zijn tot in de puntjes afgewerkt. Daarover zo meer. Karl-Heinz Fink heeft een grote rol gespeeld met het ontwerpen van deze luidspreker. Deze naam zal u in eerste geval niet zoveel zeggen, maar het is iemand die heel veel ervaring heeft met het ontwerpen van luidsprekers. Zo het heeft hij meegewerkt met Ken Ishawata, die we kennen van Marantz. Ook heeft hij meegewerkt aan luidsprekers van Mission, Tannoy en Yamaha. Geen kleine namen. De filosofie achter deze luidspreker is het elimineren van resonanties en vibraties binnen de luidspreker. Hierdoor bereiken ze een hoog signaal/ruis verhouding wat de transparantie van deze luidspreker zeer ten goede komt. Het is daarom zeker geen lichte speaker, zo'n 42 kilo. Het is een slanke verschijning met een mooi afgewerkte voet. Hierdoor is de voetafdruk toch nog vrij groot, maar is broodnodig voor de stabiliteit. De resonanties hebben ze zoveel mogelijk gedempt door een speciale constructie. De speakr is opgebouwd uit meerdere lagen composietmateriaal waartussen elke laag een speciale gelcore is aangebracht. Deze gelcore is een soort van siliconenlaag die trillingen omzet in warmte. Hierdoor wordt de interne luchtdruk sneller overal in de kast gelijk gemaakt. De Concept 500 is vooraan een gesloten systeem met twee drivers van 35 mm die zorgen voor midden en laag en daartussen in een tweater die mechanisch is losgekoppeld van de behuizing. Achteraan bevindt zich een baspoort. De weergave is strak en evenwichtig met een groot gevoel voor ruimte en detail. Ook ritmisch is deze luidspreker erg sterk. Alle nuances van de muziek komen naar voren. De speaker heeft geen voorkeur voor pop of klassiek. Je kunt stellen dat het om een echte allrounder is. Conclusie: De Q-Acoustics is een zeer sterke nieuwkomer binnen het 4000 euro/paar segment. Zowel de klank als afwerking vermoeden een veel hogere prijs. Tussen andere high-end speakers slaat hij zeker geen verkeerd figuur. Deze speakers staan speelklaar bij ons opgesteld. Kom eens, onder het genot van een kopje koffie, luisteren en neem eventueel uw eigen muziek mee. U zult verrast zijn. Leverbaar voor 2.250 euro per stuk

Nieuw bij Echo Audio:

Kii Three luidsprekersysteem

Wellicht is Kii Audio niet bekend bij u maar de mensen achter Kii Audio zijn gerenommeerde kopstukken uit de audiowereld! Neem ontwerper Bruno Putzeys bekend ontwerper van klasse D versterkers. In de THREE wordt de nieuwste Ncore klasse D technologie gebruikt. Elke luidspreker beschikt over een 6x250 Watt versterker. Elke unit wordt dus apart aangestuurd. De THREE heeft vier 6.5” woofers een 5”midrange en een 1” waveguided tweeter.

 

Wat uniek is aan de Kii Audio THREE is dat de plaatsing van de luidsprekers geen probleem meer is. Door de Active Wave Focusing filters worden de geluidsgolven niet meer rondom (dus ook ongewenst naar achteren) gestuurd maar juist hoofdzakelijk naar voren. Met name in het laag wordt daar een enorm voordeel behaald waardoor deze luidsprekers niet alleen dicht tegen de muur kunnen worden geplaatst maar ook voor hun formaat groots klinken.

 

Uiteraard is het smaak maar het ontwerp van deze luidsprekers is met de hoogglans witte kast zeer elegant en rustig modern. Daardoor passen de luidsprekers makkelijk in een moderne of klassieke inrichting.

 

Voor de professionele studio's is er een zwarte uitvoering. Juist door het unieke ontwerp van deze luidsprekers is de THREE in feite een Mini Main Monitor: het lineaire frequentie bereik in combinatie met de 1500 Watt versterkertechnologie maakt deze luidspreker tot een ideale monitor.

NAIM Mu-So

Box der geneugten

In feite is dit een kast met ingebouwde luidsprekers, versterkers, DSP en een netwerk ondersteunende voorversterker. Bij mijn weten is dit het tweede klasse-D ontwerp met het Bentley auto-installatie-systeem die het merk heeft ontworpen. Het apparaat ondersteunt streaming-audio via netwerk, smartphones, tablets, USB-sticks en mp3-spelers. Het kan worden ingezet als alleenstaand apparaat of in een multi-room-opzet.

Muziek komt binnen via AirPlay (van Apple iDevices) of via een UPnP-streamer. Ook kan er gebruik worden gemaakt van aptX Bluetooth, wat door veel mensen zal worden gewaardeerd. Er is ook een USB-ingang waarop een iPhone, iPad, iPod of een USB-stick kan worden aangesloten. Er is ook een optische digitale ingang voor dvd-spelers, game-consoles enz. en een 3.5 mm analoge input, maar helaas, heel teleurstellend, geen RCA tulp-aansluiting.

 

Kom dit prachtige systeem bij ons beluisteren. Het draadloze muzieksysteem bleek in styling en kwaliteit de massa ver vooruit te zijn en werd dan onderscheiden door EISA met de prijs voor EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM over 2015-2016 .