0118 65 15 25

Net binnen in Middelburg:

 

De nieuwe Rotel "Michi" P5 en S5 voor en eindversterker.

 

The high-end Michi brand is back!

De nieuwe P5-voorversterker heeft een breed scala aan ingangen, zoals dat hoort bij een moderne voorversterker. Het hart van de aan boord aanwezige DA-converter wordt gevormd door Dual AKM 32-bit DAC's, die ook DSD en MQA ondersteunen. Elk aspect van de P5 is zorgvuldig vervaardigd, inclusief de voeding, het circuitontwerp en de selectie van kritische componenten om de hoogste integriteit van het audiosignaal te garanderen en ongewenste ruis en vervorming te elimineren.

De Dual AKM 32-bit DAC’s voeden het klasse A voorversterkercircuit en zorgen voor detail, nauwkeurigheid en de hoogste muzikaliteit met behoud van cruciaal ritme en timing voor alle muziekgenres. Deze circuits worden ondersteund door een reeks van 17 onafhankelijke spanningsregelaars aangedreven door twee speciaal ontworpen en in de fabriek gebouwde ringkerntransformatoren met lage ESR-afvlakcondensatoren om constante stroom te leveren aan alle kritieke circuits.

 

 

De Rotel Michi S5 stereo eindversterker kan 500 Watt klasse AB vermogen leveren in acht ohm en meer dan 800 Watt tot vier ohm. De dubbele monoblock-architectuur is uitgerust met twee, op maat gemaakte, oversized, in Rotel’s eigen huis gefabriceerde 2.200 VA ringkern transformatoren die zich bevinden in individuele met epoxy gevulde behuizingen die ruis en trillingen elimineren. Een bank van vier Britse afvlakcondensatoren met een totale capaciteit van 188.000 uF levert uitzonderlijke basenergie met behoud van precieze details en controle over 32 transistors met hoge stroomuitgang voor een moeiteloze nauwkeurigheid van de timing en het ritme onder zelfs de moeilijkste belastingsomstandigheden.

 

Deze voor en eindversterker zijn op afspraak te beluisteren in onze winkel te Middelburg.

 

Meer informatie over deze producten vind U op de website van Rotel: www.rotel.com

Nieuw bij Echo Audio

Kii Three

 

Wellicht is Kii Audio niet bekend bij U maar de mensen achter Kii Audio zijn gerenommeerde kopstukken uit de audiowereld! Neem ontwerper Bruno Putzeys bekend ontwerper van klasse D versterkers. In de THREE wordt de nieuwste Ncore klasse D technologie gebruikt. Elke luidspreker beschikt over een 6x250 Watt versterker. Elke unit wordt dus apart aangestuurd. De THREE heeft vier 6.5” woofers een 5”midrange en een 1” waveguided tweeter.

 

Wat uniek is aan de Kii Audio THREE is dat de plaatsing van de luidsprekers geen probleem meer is. Door de Active Wave Focusing filters worden de geluidsgolven niet meer rondom (dus ook ongewenst naar achteren) gestuurd maar juist hoofdzakelijk naar voren. Met name in het laag wordt daar een enorm voordeel behaald waardoor deze luidsprekers niet alleen dicht tegen de muur kunnen worden geplaatst maar ook voor hun formaat groots klinken.

 

Uiteraard is het smaak maar het ontwerp van deze luidsprekers is met de hoogglans witte kast zeer elegant en rustig modern. Daardoor passen de luidsprekers makkelijk in een moderne of klassieke inrichting.

 

Voor de professionele studio's is er een zwarte uitvoering. Juist door het unieke ontwerp van deze luidsprekers is de THREE in feite een Mini Main Monitor: het lineaire frequentie bereik in combinatie met de 1500 Watt versterkertechnologie maakt deze luidspreker tot een ideale monitor.

 

***Nu ook de Kii BXT te bekijken en beluisteren bij Echo Audio Middelburg***

Nieuw bij Echo Audio

Naim Uniti Atom en Uniti Core

Naim Uniti Atom alles-in-één speler/versterker

€ 2.799,- (hdmi)

Naim Uniti Core cd-ripper- en netwerkopslag

€ 2.450,-

De Uniti Atom is Naim’s meest compacte alles-in-een speler. Het nieuwe design is geïnspireerd op Naim’s High-End versterker Statement , maar dan in een uiterst compacte behuizing. Met de Naim Uniti Atom kies je voor het laatste op het gebied van functies en mogelijkheden, maar bovenal voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

Het hoogwaardige en contrastrijke display van de Naim Uniti Atom informeert je over alle informatie en laat cover-art duidelijk en zichtbaar zien. De nieuwe afstandsbediening is exclusief voor de Uniti serie ontworpen en heeft 2-weg RF functionaliteit. Hoewel de Naim Uniti Atom een juweel is om te zien, kan hij dus zelfs achter een kastdeur bediend worden.

De processor is 5x sneller dan bij zijn voorganger, dit betekent ondersteuning voor toekomstige nieuwe ontwikkelingen en razendsnelle afhandeling van processen. Het versterkervermogen is 2x40W, meer dan voldoende voor de aansturing van kleine vloerstaande luidsprekers of monitoren.

De Naim Uniti Atom is zeer goed in het verbinden met andere apparatuur. Naast de standaard ingebouwde ondersteuning voor Spotify en TIDAL ben je dankzij Google Cast en Airplay kun je makkelijk verbinden met alle beschikbare streaming services.

Nieuw bij Echo Audio

Convert Technologies Plato Class A

 

 

 


Nu leverbaar

vanaf

€ 2.990,-

EEN NIEUW CONCEPT

 

Muziekservers zijn er tegenwoordig plenty en er is veel overlappende functionaliteit en ook wel kwaliteit. De Plato van Convert Technologies weet zich echter op een aantal belangrijke vlakken te onderscheiden. Zo is de Plato heel erg compleet. Het is namelijk een muziekserver (bron), streamer, ripper en voor- en eindversterker.

 

Er is een app beschikbaar (voor Android) die het bedieningsgemak van Sonos en Roon naar de kroon steekt.

Met de ingebouwde videofuntionaliteit heeft u geen andere apparaten nodig. Het apparaat ondersteund veeel gebruiktee formaten zoals H264, mpeg2, mpeg4, XVID en MKV. Dit alles met een uitstekende beeldkwaliteit.

Het is een zeer doordacht concept. De geluidskwaliteit is verrassend goed. Met de ingebouwde ripper kunt u bijv. ook uw platen digitaliseren.

 

Er is veel te vertellen over dit veelzijdige en hoogwaardige toestel. Kom voor meer informatie naar onze winkel en vraag naar een demonstratie.

 

Nieuw van Bluesound!

Pulse Soundbar 2i


Nu leverbaar

voor

€ 999,-

De nieuwe Pulse soundbar levert een fantastische geluidskwaliteit, zelfs zonder subwoofer en is uitgevoerd met de bekende Bluesound mogelijkheden, zoals internetradio, streaming en bluetooth.

 

Ook worden streamingsdiensten zoals spotify, qobuz,

tidal, deezer, wimp etc. ondersteunt.

 

Zelfs een optische digitale en analoge ingang ontbreken niet.

De hoofdtelefoon onder de hoofdtelefoons:

SENNHEISER HD 800S


Nu leverbaar

voor

€ 1599,-

Heerlijk ontspannen met een goede hoofdtelefoon. Wij leveren het complete programma van Sennheiser. Met name de HD 800S is een topper. Het is een over-ear hoofdtelefoon zonder compromis. Hij bezit een heel erg goed geluid en ultra-comfortabele velours oorkussens. De hoofdtelefoon is met de hand geassembleerd in Duitsland. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor een ongeëvenaard natuurlijke luisterervaring wordt gecreëerd.

 

Kom deze fantastische hoofdtelefoon eens beluisteren in onze winkel.

Box der geneugten David Pric leef een leven met stijl en verfijning met Naim's nieuwe mu-so compacte hifi-systeem
DETAILS PRODUCT
Naim mu-so OORSPRONG
UK/China TYPE
1-kast-systeem GEWICHT
13 kg FORMAAT
628x120x256 mm EIGENSCHAPPEN UPnP;aptX;Airplay;
wifi Ethernet;USB type A; optisch digitaal en 3.5 mm analoge input 24 bits/192 kHz DAC Opgegeven vermogen 6x75 W Ondersteuning voor WAV,FLAC en AIFF (24/192);ALAC(24/96);Mp3:AAC;OGG en WM DISTRIBUTEUR
Latham Audio TELEFOON
+31 (0)13 5082411 WEBSITE
naimaudio.com

Er zijn altijd massamarkt-audioproducten én echte hifi geweest. Enkele tientallen jaren geleden was er een duidelijk onderscheid, maar tegenwoordig schuift de top van de massamarktproducten, gestimuleerd door o.a. Apple, op naar de entry-level hifi-producten, zodat dit marktaandeel wordt weggesnoept. Hififabrikanten zijn aan het terugvechten. Ze maken nu kwaliteits ‘lifestyle’ producten zoals dit product. Traditioneel is de high-end audio als tegenhanger van de hifi-markt, met Bang&Olufsen en in mindere mate Bose als voortrekker, om mensen met chique appartementen tevreden te stellen. Als je een goed hifi-merk bent wil het niet zeggen, dat je altijd een sublieme vormgeving maakt zoals B&O, die altijd sublieme vormgeving met fatsoenlijk geluid combineert.

In feite is dit een kast met ingebouwde luidsprekers, versterkers, DSP en een netwerk ondersteunende voorversterker. Bij mijn weten is dit het tweede klasse-D ontwerp met het Bentley auto-installatie-systeem die het merk heeft ontworpen. Het apparaat ondersteunt streaming-audio via netwerk, smartphones, tablets, USB-sticks en mp3-spelers. Het kan worden ingezet als alleenstaand apparaat of in een multi-room-opzet.

Muziek komt binnen via AirPlay (van Apple iDevices) of via een UPnP-streamer. Ook kan er gebruik worden gemaakt van aptX Bluetooth, wat door veel mensen zal worden gewaardeerd. Er is ook een USB-ingang waarop een iPhone, iPad, iPod of een USB-stick kan worden aangesloten. Er is ook een optische digitale ingang voor dvd-spelers, game-consoles enz. en een 3.5 mm analoge input, maar helaas, heel teleurstellend, geen RCA tulp-aansluiting.

Zoals we op de foto kunnen zien heeft de mu-so zes luidsprekers achter zijn voorfront (deze is verwijderd op de foto). Het geheel bevat 2 tweeters, twee middentoners en twee elliptische, ‘achtvormige’ bas-luidsprekers. Er is hier voor gekozen om zo maximaal profijt te hebben van het slanke design. Met een knipoog naar de uit de jaren tachtig komende beroemde Linn/Naim ‘six pack’, worden deze units actief aangedreven door zes STMicroelectronics TA516B/STA311B 75 W klasse D versterkers. De mu-so’s kast is als een bas-reflex kast ontworpen.

Er wordt een slimme signaalprocessing toegepast in het brein van de mu-so, namelijk een 32 bit Cirrus logic CS47024 DSP bestuurd een speciaal door Naim ontwikkelde code. Dit combineert de actieve speakers op zo’n manier dat er op 2 verschillende plaatsen in huis, dicht bij de muur en van de muur af,  een optimaal geluid ontstaat. Het geheel ondersteunt ook loudness, welke een compensatiecurve bevat om het geluid aan te passen aan de manier waarop mensen lage tonen horen bij lage volumes. Naim claimed dezelfde kwalitatieve eigenschappen als hun beste versterkers n.l. de Statement-serie. De kwaliteit van de gebruikte materialen weerspiegelen de eigenschappen van de klassieke B&O-apparatuur, doordat er gebruik wordt gemaakt van geborsteld aluminium en een zilverkleurige warmte-afvoer welke loopt van het ene naar het andere eind van de kast. De touch-gevoelige volumeknop met zijn geparelstraalde, geanodiseerd aluminium is ook een interessant gegeven. En net zoals een Spinal Tap’s gitaar kan hij tot 11! Het apparaat wordt standaard geleverd met een zwart voorfront, maar er kan ook worden gekozen voor diepblauw, vuuroranje of helderrood met een meerprijs van € 60,00 euro.

 

Ontwerpstatement

Het ontwerp van de mu-so is tot stand gekomen doordat de Naim ingenieurs samenwerkten met een professor van de Queen Mary Universiteit van Londen. Gegeven het aantal functies en het compacte formaat was dat een grotere uitdaging dan je zou denken.

 

 

In prijs verlaagd!

Demo model nu voor € 999,-

1

TOP AANZICHT

2

3

ONDER AANZICHT

4

5

  • 1 Touch gevoelige interface
  • 2 Ethernet poort
  • 3 DC Power ingang
  • 4 Optische digitale ingang
  • 5 USB ingang

ZIJ AANZICHT

De sleutel voor de mu-so's aantrekkingskracht is de draadloze connectiviteit. Naim heeft zicht gevestigd met excellente uPnP streaming producten, en de mu-so profiteert hiervan. Of het nu via bekabeld (Ethernet) of draadloos (WiFi) binnenkomt, het klinkt perfect, ongeacht de resolutie. Het apparaat bewijst een briljante partner van RipNAS te zijn, hetgeen er voor zorgt dat het snel en fout-vrij toegang heeft tot een digitale muziekbibliotheek. De optische ingang gaat tot 96 kHz en klinkt zonder meer goed. Het is ideaal om bijv. je blu-rayspeler hierop aan te sluiten. Ook cd kan je op deze manier aansluiten en zal perfecte resultaten geven wanneer je die gebruikt als alleen CD-transport. De analoge input is ook prima. Het geeft prima resultaat met bijv een Apple iPad. Voor deze laatste en voor Android is er een mooie app, waardoor de bediening veel makkelijker verloopt. De app geeft ook toegang tot Naim Radio presets en Spotify Connect, maar ook tot uitgebreide metadata van je NAS-apparaten.

Aan de ene kant is er behoefte aan ruimte om de luidsprekers ongehinderd hun werk te laten doen, anderzijds is er veel ruimte nodig voor de versterker- en de voorversterker-secties. Eén resultaat van de samenwerking is het gepatenteerde wifi-antenne systeem, waarbij twee verborgen geprinte circuits tussen de bas-luidsprekers en één op het warmte-element op de achterzijde zijn toegepast. Via deze twee kanalen-ontvanger is een betere wifi-verbinding mogelijk ondanks het mu-zo’s metalen omhulsel. Het apparaat is niet moeilijk aan de gang te brengen dankzij de snelstart handleiding, alhoewel je ook niet zonder kan vanwege een precisie-procedure om het apparaat aan de praat te krijgen met je netwerk en alle andere draadloze apparaten. Een andere uitdaging is om het apparaat goed te plaatsen. Het is best een groot apparaat voor een one-box systeem en het vraagt dan ook behoorlijk wat van de ondergrond waar het apparaat op staat, in het bijzonder bij hoge geluidsvolumes. Dus je moet het apparaat niet zetten op een wankele stoel! Het heeft een solide ondergrond nodig om een goede bas te kunnen produceren. Geluidskwaliteit Ik heb nog nooit zoiets als de mu-so gehoord. Het is natuurlijk geen duur twee-kanaals separaat systeem, maar het heeft niet dat opgesloten geluid wat andere 1-kast oplossingen vaak kenmerkt. Deze kleine Naim laat een heel andere wereld horen, eentje die een medium grote kamer vult met muziek zonder een grote installatie te hebben. Niet alleen dat, het geluid is muzikaal met een grote mate van integriteit en juistheid, hetgeen je niet verwacht van een enkele kast als deze. Ik ben er achter gekomen dat de mu-so te goed is om zo maar ergens te verstoppen in de kamer. Hij werkt het best vlak voor de achter- of zijwand van de kamer, op een plek waar hij makkelijk ‘lucht’ heeft. De bas geeft nooit een boemgeluid, maar werkt het best op een afstand van 50 cm vanaf de muur naar de luisteraar toe op oorhoogte. Als je hier aan voldoet, geeft dit een indrukwekkende prestatie zonder dat je het geluid-door-een-tube-effect krijgt. De voorkant is kleiner dan dat je zou denken in verhouding tot het niveau van het geluid. Wat dat betreft lijkt het een beetje op de TARDIS van dr. Who, maar dan andersom. Het geluid lijkt veel groter dan dat je zou verwachten. Het geluid is verrassend neutraal wanneer je het apparaat op de juiste plaats installeert. De bas is erg strak en een stuk dieper dan dat je zou verwachten, alhoewel je nooit die onderaardse grom krijgt uit de baslijn van Supertramp’s Child of vision, die je wel krijgt wanneer je een full-size installatie gebruikt. De capaciteit om wel het midden en en de bovennoten van de bas te kunnen weergeven is excellent, zodat je perfect het keyboard werk van Roger Hodgson kunt volgen op een onversneden manier. Het talent waarmee de Naim zich weet te onderscheiden is ongelooflijk, ongeacht hoe hard of zacht de muziek wordt afgespeeld. Ik heb nog nooit een gelijkwaardig geprijsde box zo horen spelen. De combinatie van helderheid en power is buitengewoon speciaal. Het middengeluid is niet zo kostbaar en doorzichtig als bij gescheiden systemen, maar het is veel beter dan andere 1-kast oplossingen. Het laat je de muziek-flow volgen en doet je genieten zoals het is bedoeld. Het klinkt opmerkelijk ongecomprimeerd en ontspannen; je kan er zelfs prima muziek als Who’s in the House van The Beatmasters mee afspelen zonder dat het zenuwachtig wordt. Het gaat hard en het behoud zijn gevoel van ritmische integriteit en dynamisch gemak, welke de natuurwetten lijken te tarten. Door deze eigenschap is er makkelijker naar muziek te luisteren dan dat je zou verwachten door het formaat van het apparaat. Door deze eigenschap ben je in het begin onbewust wat verward omdat je iets anders hoort dan dat je verwacht te horen. Speel bijv. Beethovens’s Pastorale van Deutsche Grammophon af, en je bemerkt dat zelfs dit type van muziekmateriaal indrukwekkend natuurlijk en zuiver klinkt. Het apparaat kan natuurlijk niet de volledige volheid van de opname laten horen, maar het laat prima de structuur en de flow van de muziek horen. Het apparaat laat goed dynamiekverschillen horen, zodat je prima de muziek hoort aanzwellen tot een crescendo. De hoge tonen weergave is ook al even verrassend, hetgeen een ruimtelijk en natuurlijk geluidsbeeld opbouwt. Ook hier laat het apparaat meer horen dan zijn fysieke grenzen. Conclusie Het leidt geen twijfel dat de mu-so een geweldig product is. Het is geen vervanging van een full-size hifi-systeem maar dat claimt het ook niet te zijn. Het levert muziek uit een 1-kast-systeem met een helderheid en power welke absoluut buitengewoon is. Neem zijn geweldige draadloze en streaming-capaciteit in ogenschouw en het is een overtuigend geheel, of het nu voor Generatie X of Y is. Prijs bij ons is € 1200,-
Kortom 5 sterren van de 5. Pro’s - de geluidskwaliteit; de mooie behuizing; zijn connectiviteit; 
zijn bouw en afwerking Tegen’s - Niet iedereen zal de vormgeving bekoren; de draadloze setup niet intuïtief Beoordeling - Briljant 1-kast-muzieksysteem met kwaliteit te over

Bron: Hi-Fi Choice 15/10/2014

Vertaling: Sjaak Kole

Naim Mu-so QB Gen 2

 

Hij is aanmerkelijk kleiner dan de originele Mu-so (210mm x 218mm x 212mm) en bijna volledig vierkant, wat ook direct de verklaring is voor zijn naam. (QB spreek uit als cube)

Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en DPS techniek heeft de Mu-so Qb een zeer volwassen geluid.

 

De Mu-so Qb bouwt voort op het succes van de originele Mu-so. Met Mu-so heeft Naim een succesvol product gelanceerd wat redelijk uniek in zijn soort is.

 

Natuurlijk is dit apparaat ook weer voorzien van  audiostreaming met internetradio, streamingdiensten Spotify en Tidal, Bluetooth etc.

 

De Naim Qb is verkrijgbaar voor € 899,-

 

 

 

 

 

Sociale media

 

echomiddelburg@zeelandnet.nl

2021 ©  Copyright Echo Audio